VISION

Bakgrund & Vision

I Nordanstigs Kristna Center där vi, Peter & Anna Fagerhov är pastorer så har lovsången under många år haft en stor plats. Vi har sett och erfarit att lovsången öppnar för Guds närvaro och människor har blivit helade, befriade och fått möta Faderns kärlek. Lovsången öppnar våra hjärtan till Gud men är också ett vapen i den andliga striden.

I mars 2014 var det en tid av turbulens i kristenheten i Sverige. Vi sökte då Herren och fick ett tilltal. ”Jag vill mobilisera mitt folk i landet. Vill ni vara en del av detta arbete?” Vi svarade ja på det tilltalet och arbetet med Mobilize Sweden startade.

Vi fick en längtan i våra hjärtan och började drömma, visionera och planera för att samla Guds folk och lovsjunga Jesus under en hel dag ute på ett torg mitt i staden. I Nordanstigs kommun där vi bor har vi inga torg så vi började be och söka Gud om var vi skulle vara någonstans. Vi hade inte tänkt oss att platsen skulle vara Stockholm för den första Jesus Älskar Sverige men under konferensen Mobilize Sweden Women Conference 2016 fick profeten Angela Greenig en syn. Hon såg ett svart och vitt torg med en stor klocka. Angela Greenig sa till oss att "Jag upplever att Herren vill att ni ska åka dit. Finns den här platsen i Sverige?” Vi förstod då att platsen var Sergels Torg och vi visade Angela en bild över torget och den stora klockan på Åhléns-huset. Angela svarade ”exakt den klockan och torget visade Herren mig.”

Det kändes stort och förmätet att vi ifrån ”landet” skulle ta detta initiativ men vi ville vara kallelsen lydig.  Och efter att ha rådfrågat några Gudsmän i landet så blev vi ännu mer övertygade om att uppdraget och platsen för den första Jesus Älskar Sverige var Stockholm och Sergels Torg.

Så den 1 september 2017 hade vi lovsång under tolv timmar och fyllde Stockholms vardagsrum med Guds närvaro, samtidigt som vi gick ut och betjänade människor på Stockholms gator. På scenen var det många olika lovsångare och musiker som bytte av varandra och brinnande evangelister som gav korta appeller. Det blev en dag då vi som kristna delade Jesus med Stockholm och gjorde Honom känd, upphöjd, älskad och efterföljd.

Vi ser idag ett uppvaknande bland Guds folk. Gud reser upp nya bönekrigare, pionjärer och troshjältar. Många nya initiativ tas, församlingar blir förnyade, församlingar planteras, en växande hunger efter bön och många kristna går ut och berättar om Jesus och ber med människor till frälsning, helande och befrielse. En mäktig våg, en mäktig vind har börjat blåsa i Sverige. En vind av kärlek, kraft och liv. Sverige ska bli frälst!

Om oss

Peter & Anna Fagerhov

Peter & Anna är huvudpastorer i församlingen Nordanstigs Kristna Center, Gnarp. De bär visionen med Jesus Älskar Sverige starkt i sina hjärtan och brinner för att människor ska få erfara Guds kärlek i sina liv. De längtar efter att få se Guds kärlek skölja över Sverige på ett nytt sätt.